Advies

Samenwerking met Vis & Koelemij Manueel therapeuten

Eigenaresse Mirjam de Best is sedert 1992 sportmasseur, ontspanningstherapeute en gecertificeerd Ayurveda masseur. Zij heeft dus enige kijk op het menselijk lichaam waardoor zij in staat is om tezamen met een flinke dosis ervaring op slaap gebied, een goed advies te kunnen geven over diverse slaapsystemen. 

Als geen ander weet zij hoe het is om met ernstige rug en gewrichtspijn door het leven te moeten gaan. Vanaf haar 11de  jaar werd zij gekweld door stevige rugklachten na een val. Slapen was een drama, met regelmaat werd er een nieuw bed/matras aangeschaft. Artsen en fysiotherapeuten behandelde haar maar het werd niet beter. Met als gevolg jaren lang behandelen om te behandelen.        

Via een neuroloog kwam zij terecht bij Olga Koelemij en werd zij behandeld volgens de egg-shell methode. Daardoor kon zij beter bewegen waardoor zij eindelijk kon gaan trainen om haar spieren te versterken.  Na 38 jaar rugklachten is zij nu (rug) pijnvrij! 

Iets over de behandelmethode

Wat is manuele therapie e.s.?

Manuele therapie e.s. is een behandelmethode die zich richt op de gewrichten van ons lichaam. Door deze gewrichten rustig te bewegen, verbetert de conditie van het totale bewegingsapparaat (gewrichten, spieren en zenuwen) en verdwijnen eventuele klachten.

Manuele therapie e.s. gaat er vanuit dat klachten aan een gewricht niet geïsoleerd voorkomen, maar dat hier altijd het hele lichaam bij betrokken is.

Tijdens de behandeling van een uur worden daarom vrijwel alle relevante gewrichten van hoofd tot voeten op een zachte manier behandeld, er wordt niet gekraakt. Olga vertelt;

'' Als mensen ons bezoeken met pijnklachten tijdens liggen in bed proberen wij de oorzaak hier van te achterhalen. De oorzaak zit vaak in het niet goed functioneren van de gewrichtsketen van nek tot en met voeten. Regelmatig horen wij dat onze patiënten na een lange zoektocht naar het beste kussen, een hele verzameling thuis heeft liggen. De klachten zijn vaak nog aanwezig en de kussens kunnen niet meer geretourneerd worden. De samenwerking met de Slaapkamer van Lisse maakt het mogelijk dat onze patiënten kussens kunnen uitproberen, zo vinden wij er een die bij uw lichaam past. In overleg met de Slaapkamer van Lisse kan het voor u meest geschikte bed/ matras worden aangeschaft om uw nachtrust zo veel mogelijk te bevorderen én te verbeteren''

Kijk voor meer informatie op www.vkmanueletherapie.nl

Advies, styling en tekening op schaal

Verhuizen? Nieuwe slaapkamer? Hulp nodig?

Wij komen graag ter plaatse de situatie bekijken om vervolgens aan de slag te gaan en je (slaap)kamer te voorzien van een nieuwe look.

Ook onze interieurspecialist help je graag verder. Hij tekent jullie slaapkamer op schaal met al je wensen. Wij kunnen je mogelijkheden laten zien wat vloeren, raambekleding,kasten en meubelen betreft. Uiteraard neemt je nieuwe bed een prominente plaats in!